Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Salceson zrobiony z golonek indyka, ćwiartek z kurczaka, wieprzowego serca i mięsa z wieprzowej golonki.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22627
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14952
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4728
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44760
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 649
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 687
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22627
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14952
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4728
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44760
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 649
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 687
Składniki
Peklowanie: Mięsa peklujemy na sucho 4 dni. Mięsa z drobiu w oddzielnym pojemniku. Mięso z wieprzowej golonki.
Mięsa z drobiu.
Wieprzowe serca.
Wykonanie: Na początek gotujemy w osolonej wodzie z liśćmi laurowymi i zielem angielskim mięso z drobiu i skórki do ich miękkości, około 30 minut.
Ugotowane mięso ze skórkami wyjmujemy a do wywaru wkładamy mięso z golonki wieprzowej i serca. Gotujemy do ich miękkości, tak około 60-90 minut. Ugotowane mięsa studzimy. Ostudzone skórki mielimy przez drobne sitko, mięsa z golonek i serca kroimy w większą kostkę. Pokrojone mięsa wraz ze zmielonymi skórkami dokładnie mieszamy. Podczas mieszania dodajemy suche przyprawy oraz wywar z gotowania mięs i dobrze wyrabiamy farsz.
Wyrobionym farszem napełniamy osłonkę o śr.100 -120 mm, poliamidową i ścisło ją zawiązujemy.
Parzymy od 100-120 minut w temp. 75-80 stopni Celsjusza.
Studzimy w zimnej wodzie, przyciskamy deską obciążoną kilka godzin i wkładamy do lodówki na kilka godzin.
Smacznego!!!