Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Salceson zrobiony z golonek indyka, ćwiartek z kurczaka, wieprzowego serca i mięsa z wieprzowej golonki.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22410
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 162
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 349
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 488
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22410
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 162
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 349
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 488
Składniki
Peklowanie: Mięsa peklujemy na sucho 4 dni. Mięsa z drobiu w oddzielnym pojemniku. Mięso z wieprzowej golonki.
Mięsa z drobiu.
Wieprzowe serca.
Wykonanie: Na początek gotujemy w osolonej wodzie z liśćmi laurowymi i zielem angielskim mięso z drobiu i skórki do ich miękkości, około 30 minut.
Ugotowane mięso ze skórkami wyjmujemy a do wywaru wkładamy mięso z golonki wieprzowej i serca. Gotujemy do ich miękkości, tak około 60-90 minut. Ugotowane mięsa studzimy. Ostudzone skórki mielimy przez drobne sitko, mięsa z golonek i serca kroimy w większą kostkę. Pokrojone mięsa wraz ze zmielonymi skórkami dokładnie mieszamy. Podczas mieszania dodajemy suche przyprawy oraz wywar z gotowania mięs i dobrze wyrabiamy farsz.
Wyrobionym farszem napełniamy osłonkę o śr.100 -120 mm, poliamidową i ścisło ją zawiązujemy.
Parzymy od 100-120 minut w temp. 75-80 stopni Celsjusza.
Studzimy w zimnej wodzie, przyciskamy deską obciążoną kilka godzin i wkładamy do lodówki na kilka godzin.
Smacznego!!!