Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
:)
Święta wielkanocne to czas mazurków, bab i innych pysznych ciast. Uwielbiam...
Odsłon: 762
Prosty i smaczny sposób na pyszne danie obiadowe. Malutkie klopsiki wieprzowe...
Odsłon: 138
Święta wielkanocne to czas mazurków, bab i innych pysznych ciast. Uwielbiam...
Odsłon: 762
Prosty i smaczny sposób na pyszne danie obiadowe. Malutkie klopsiki wieprzowe...
Odsłon: 138
Składniki
Zalewa : Do gotującej się wody należy dodać sól w proporcji 1 szklanka na 1 litr wody. Wystudzoną zalewą należy zalać słoninę i moczyć w niej 3-4 dni. Po tym czasie wyjąć i w świeżej wodzie gotować 30 min ,po czym wyjąć ,wystudzić ,natrzeć solidnie czosnkiem utartym z mieloną ostrą papryką i grubo zmielonym czarnym pieprzem. Przed podaniem należy dobrze schłodzić w lodówce (24 godz)
Przepisy Przekąski
Przekąski
Wegański pasztet z kalafiora – Vege Wielkanoc
Przekąski
Koreczki śledziowe z papryką
Przekąski
Jajka nadziewane pieczarkami
Przekąski
Ćwikła z chrzanem – klasyka Wielkanocy
Wegański pasztet z kalafiora – Vege Wielkanoc
Pasztet warzywny piekłam nie raz. Ale jeszcze nigdy w wersji całkowicie vege....
Odsłon: 119
Koreczki śledziowe z papryką
Szybkie i smaczne koreczki śledziowe z papryką , idealne na różne okazje i św...
Odsłon: 504