Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 38
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 80
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 11844
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 202
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 38
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 80
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 11844
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 202
Składniki
Zalewa : Do gotującej się wody należy dodać sól w proporcji 1 szklanka na 1 litr wody. Wystudzoną zalewą należy zalać słoninę i moczyć w niej 3-4 dni. Po tym czasie wyjąć i w świeżej wodzie gotować 30 min ,po czym wyjąć ,wystudzić ,natrzeć solidnie czosnkiem utartym z mieloną ostrą papryką i grubo zmielonym czarnym pieprzem. Przed podaniem należy dobrze schłodzić w lodówce (24 godz)