Przekąski Przepis na:
> 6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Zalewa :
Do gotującej się wody należy dodać sól w proporcji 1 szklanka na 1 litr wody.
Wystudzoną zalewą należy zalać słoninę i moczyć w niej 3-4 dni. Po tym czasie wyjąć i w świeżej wodzie gotować 30 min ,po czym wyjąć ,wystudzić ,natrzeć solidnie czosnkiem utartym z mieloną ostrą papryką i grubo zmielonym czarnym pieprzem. Przed podaniem należy dobrze schłodzić w lodówce (24 godz)
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

babciaaneczka 12 września 2013Zgłoś do usunięcia
Wspomnienia, wspomnienia, kiedyś kupowało się taką paprykę, tylko była ona jeszcze wędzona.Trzeba spróbować Twego przepisu, pozdrawiam.
13 Kto głosował? | Odpowiedz

marysia11082 11 września 2013Zgłoś do usunięcia
Fajny pomysł,kiedyś to jadłam mój tato to robił.6 Kto głosował? | Odpowiedz