Do góry

Przekąski Przepis na:

Sało

Sało

Autor:

Przepisów i artykułów: 2230 Ocena: 49246

Dodano:

Odsłon: 10332

:)

Składniki

  • Słonina o grubości ok 5 cm
  • Sól i pieprz
  • Ostra papryka (mielona)
  • Czosnek
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sało

Przygotowanie

  1. Zalewa :
    Do gotującej się wody należy dodać sól w proporcji 1 szklanka na 1 litr wody.

    Wystudzoną zalewą należy zalać słoninę i moczyć w niej 3-4 dni. Po tym czasie wyjąć i w świeżej wodzie gotować 30 min ,po czym wyjąć ,wystudzić ,natrzeć solidnie czosnkiem utartym z mieloną ostrą papryką i grubo zmielonym czarnym pieprzem. Przed podaniem należy dobrze schłodzić w lodówce (24 godz)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 12 września 2013 Wspomnienia, wspomnienia, kiedyś kupowało się taką paprykę, tylko była ona jeszcze wędzona.
Trzeba spróbować Twego przepisu, pozdrawiam.

12 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

marysia11082 11 września 2013 Fajny pomysł,kiedyś to jadłam mój tato to robił.

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń