Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 2979
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2723
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3331
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 2979
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2723
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3331
Składniki
Zalewa : Do gotującej się wody należy dodać sól w proporcji 1 szklanka na 1 litr wody. Wystudzoną zalewą należy zalać słoninę i moczyć w niej 3-4 dni. Po tym czasie wyjąć i w świeżej wodzie gotować 30 min ,po czym wyjąć ,wystudzić ,natrzeć solidnie czosnkiem utartym z mieloną ostrą papryką i grubo zmielonym czarnym pieprzem. Przed podaniem należy dobrze schłodzić w lodówce (24 godz)