Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93454
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2617
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3472
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1573
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2239
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93454
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2617
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3472
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1573
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2239
Składniki
Zalewa : Do gotującej się wody należy dodać sól w proporcji 1 szklanka na 1 litr wody. Wystudzoną zalewą należy zalać słoninę i moczyć w niej 3-4 dni. Po tym czasie wyjąć i w świeżej wodzie gotować 30 min ,po czym wyjąć ,wystudzić ,natrzeć solidnie czosnkiem utartym z mieloną ostrą papryką i grubo zmielonym czarnym pieprzem. Przed podaniem należy dobrze schłodzić w lodówce (24 godz)