Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój ulubiony sposób na śledzia - lekko słodkawa, pomidorowa salsa ze śledziem, kukurydzą i ananasem
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 521
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 1747
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 533
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 1853
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 521
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 1747
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 533
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 1853
Składniki
Śledzie umyć i przesuszyć a następnie pokroić w paski. Cebulę pokroić w półplasterki. Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę i smażyć do zeszklenia. Paprykę pokroić w kostkę i dodać do cebuli, lekko podsmażyć. Dodać miód, sok z cytryny, 4 łyżki wody (albo zalewy z ananasa) i przecier – dusić ok 5 minut. Na patelnię dodać kukurydzę i pokrojonego w kostkę ananasa, doprawić solą i pieprzem. Przestudzić sos, a następnie dodać pokrojone śledzie – wymieszać i odstawić do lodówki na noc.