Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwaga! Szykuje się niezła wyżerka! Propozycja kanapek przygotowanych na grubo. :D Nie będę Was zwodzić, są przepyszne. Sprawdźcie sami. ;)
wykałaczki
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 514
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 157
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 514
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 157
Składniki
Pierś z kurczaka ugotować w przyprawach. Następnie pokroić w plastry.
Jajka ugotować na twardo, obrać ze skórki. Pokroić w plastry i posolić.
Od boczku odciąć skórki i chrząstki jeżeli są. Boczek usmażyć na suchej rozgrzanej patelni. Następnie na tłuszczu z boczku podsmażyć pierś z kurczaka.
Kiszonego ogórka pokroić w plasterki. Sałatę umyć i osuszyć.
Przygotować sos łącząc ze sobą majonez, ketchup oraz musztardę.
Chleb tostowy opiec w tosterze, na patelni lub w piekarniku. Każdą kromkę posmarować sosem.
Na połowę kromek nakładać sałatę, boczek, jajko, ogórka oraz kurczaka.
Przykryć składniki pozostałymi kromkami chleba. Przekroić na trójkąty. Połączyć sandwicze wykałaczką z wbitą oliwką.
Smacznego! :)