Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę inny pomysł na drugie śniadanie lub kolację. Ta lekka potrawa może służyć jako przekąska między posiłkami, jak czujemy się głodni albo szybki posiłek w pracy
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5821
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1273
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12522
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5259
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5821
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1273
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12522
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5259
Składniki
Chleb włożyć do tostera , a w tym czasie otworzyć puszkę z rybą, wyjąć na płaski talerz i ostrożnie rozdzielić każdą rybkę na połówki używając widelca lub noża. Ja usuwam łuski i kręgosłup, choć wiem, że te części są najzdrowsze.
Tosty posmarować masłem, położyć albo liść sałaty albo inną zieleninę, a na to połówki sardynki. Jeśli lubimy pikantne potrawy, można na liść sałaty wycisnąć trochę sosu Sriracha, a potem ułożyć połówki sardynki.