Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę inny pomysł na drugie śniadanie lub kolację. Ta lekka potrawa może służyć jako przekąska między posiłkami, jak czujemy się głodni albo szybki posiłek w pracy
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 176
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 139
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 790
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 176
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 139
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 790
Składniki
Chleb włożyć do tostera , a w tym czasie otworzyć puszkę z rybą, wyjąć na płaski talerz i ostrożnie rozdzielić każdą rybkę na połówki używając widelca lub noża. Ja usuwam łuski i kręgosłup, choć wiem, że te części są najzdrowsze.
Tosty posmarować masłem, położyć albo liść sałaty albo inną zieleninę, a na to połówki sardynki. Jeśli lubimy pikantne potrawy, można na liść sałaty wycisnąć trochę sosu Sriracha, a potem ułożyć połówki sardynki.