Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sardynki w prostej marynacie z octu jabłkowego.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 255
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1017
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4075
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 255
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1017
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4075
Składniki
Sardynki opłukać (żeby pozbyć się pozostałości łusek), dokładnie osuszyć.
Ocet jabłkowy wymieszać z solą, cukrem i oliwą, dodać nasiona kolendry i liście laurowe.
Sardynki układać w słoiki, zalać marynatą. Postawić do lodówki na 24 godziny do macerowania.