Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sardynki w prostej marynacie z octu jabłkowego.
Pychota. Polecam.
Odsłon: 215
Tarte buraki na zimę -przepis podstawowy. Buraczki z tego przepisu są bazą do...
Odsłon: 385
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 125
Przepis dnia
Smaczny i szybki bigos.
Odsłon: 27690
Pychota. Polecam.
Odsłon: 215
Tarte buraki na zimę -przepis podstawowy. Buraczki z tego przepisu są bazą do...
Odsłon: 385
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 125
Przepis dnia
Smaczny i szybki bigos.
Odsłon: 27690
Składniki
Sardynki opłukać (żeby pozbyć się pozostałości łusek), dokładnie osuszyć.
Ocet jabłkowy wymieszać z solą, cukrem i oliwą, dodać nasiona kolendry i liście laurowe.
Sardynki układać w słoiki, zalać marynatą. Postawić do lodówki na 24 godziny do macerowania.