Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały przepis na smaczną przekąskę.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11063
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3455
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1168
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4176
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 354
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11063
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3455
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1168
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4176
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 354
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki ugotować w łupinach do średniej miękkości. Cebulę obrać, posiekać, dodać do twarogu, przyprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Ziemniaki ostudzić, obrać ze skórki, przecisnąć przez praskę, dodać mąkę, jajka, sól i wyrobić na gładką masę. Formować na dłoni placuszki, nakładać przygotowany farsz i przykryć drugim placuszkiem i dokładnie zlepić brzegi. Placuszki smażyć na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać z kwaśną śmietaną lub polane masłem.