Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały przepis na smaczną przekąskę.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1313
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24926
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 102
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1313
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24926
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 102
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki ugotować w łupinach do średniej miękkości. Cebulę obrać, posiekać, dodać do twarogu, przyprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Ziemniaki ostudzić, obrać ze skórki, przecisnąć przez praskę, dodać mąkę, jajka, sól i wyrobić na gładką masę. Formować na dłoni placuszki, nakładać przygotowany farsz i przykryć drugim placuszkiem i dokładnie zlepić brzegi. Placuszki smażyć na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać z kwaśną śmietaną lub polane masłem.