Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały przepis na smaczną przekąskę.
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 208
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2578
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 211
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 227
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 208
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2578
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 211
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 227
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki ugotować w łupinach do średniej miękkości. Cebulę obrać, posiekać, dodać do twarogu, przyprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Ziemniaki ostudzić, obrać ze skórki, przecisnąć przez praskę, dodać mąkę, jajka, sól i wyrobić na gładką masę. Formować na dłoni placuszki, nakładać przygotowany farsz i przykryć drugim placuszkiem i dokładnie zlepić brzegi. Placuszki smażyć na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać z kwaśną śmietaną lub polane masłem.