Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały przepis na smaczną przekąskę.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9722
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1150
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11511
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 525
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9722
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1150
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11511
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 525
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki ugotować w łupinach do średniej miękkości. Cebulę obrać, posiekać, dodać do twarogu, przyprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Ziemniaki ostudzić, obrać ze skórki, przecisnąć przez praskę, dodać mąkę, jajka, sól i wyrobić na gładką masę. Formować na dłoni placuszki, nakładać przygotowany farsz i przykryć drugim placuszkiem i dokładnie zlepić brzegi. Placuszki smażyć na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać z kwaśną śmietaną lub polane masłem.