Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały przepis na smaczną przekąskę.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3051
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422178
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2256
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3051
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422178
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2256
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki ugotować w łupinach do średniej miękkości. Cebulę obrać, posiekać, dodać do twarogu, przyprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Ziemniaki ostudzić, obrać ze skórki, przecisnąć przez praskę, dodać mąkę, jajka, sól i wyrobić na gładką masę. Formować na dłoni placuszki, nakładać przygotowany farsz i przykryć drugim placuszkiem i dokładnie zlepić brzegi. Placuszki smażyć na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać z kwaśną śmietaną lub polane masłem.