Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 47 Ocena: 859
Dodano: 28.02.2014
Odsłon: 3045
> 6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
1.Kromki chleba opiekamy w tosterze.
2.Masło rozpuszczamy w rondlu. Dodajemy mąkę i mieszamy. Dodajemy powoli 600 ml mleka i energicznie mieszamy. Kiedy beszamel zacznie bulgotać, zdejmujemy z ognia. Solimy i pieprzymy.
3. Kawałki mięsa grillujemy na patelni do grillowania. Solimy i pieprzymy.
4.Opieczony chleb smarujemy z wierzchu beszamelem, na niego układamy kawałek mięsa, które zakrywamy znowu beszamelem. Układamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy startym ementalerem. Zapiekamy w piekarniku przez 15 - 20 minut w temp 180 stopni z termoobiegiem.
Ps 1. Autor potrawy proponuje po zapieczeniu polać tosty rozpuszczonym masłem wymieszanym z pietruszką i bazylią.
Ps 2. Potrawa nadaje się do jedzenia na ciepło jak i na zimno, a najlepiej na zakończenie imprezy, kiedy goście sami nie wiedzą co chcą.
Ps 3. Przepis pochodzi z http://kuchnialidla.pl/product/Schab-na-chlebie-zapiekany-pod-beszamelem
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

Konto usunięte 28 lutego 2014Zgłoś do usunięcia
Pyszności :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 28 lutego 2014Zgłoś do usunięcia
super do wypróbowania.0 Kto głosował? | Odpowiedz

mufinka 28 lutego 2014Zgłoś do usunięcia
Super! Muszę wypróbować. :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ewaaa 28 lutego 2014Zgłoś do usunięcia
super !0 Kto głosował? | Odpowiedz