Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa z kuchni lidla wg Paskala
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115306
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7852
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2960
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1318
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1212
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115306
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7852
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2960
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1318
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1212
Składniki
1.Kromki chleba opiekamy w tosterze.
2.Masło rozpuszczamy w rondlu. Dodajemy mąkę i mieszamy. Dodajemy powoli 600 ml mleka i energicznie mieszamy. Kiedy beszamel zacznie bulgotać, zdejmujemy z ognia. Solimy i pieprzymy.
3. Kawałki mięsa grillujemy na patelni do grillowania. Solimy i pieprzymy.
4.Opieczony chleb smarujemy z wierzchu beszamelem, na niego układamy kawałek mięsa, które zakrywamy znowu beszamelem. Układamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy startym ementalerem. Zapiekamy w piekarniku przez 15 - 20 minut w temp 180 stopni z termoobiegiem.
Ps 1. Autor potrawy proponuje po zapieczeniu polać tosty rozpuszczonym masłem wymieszanym z pietruszką i bazylią. Ps 2. Potrawa nadaje się do jedzenia na ciepło jak i na zimno, a najlepiej na zakończenie imprezy, kiedy goście sami nie wiedzą co chcą. Ps 3. Przepis pochodzi z http://kuchnialidla.pl/product/Schab-na-chlebie-zapiekany-pod-beszamelem