Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab dobrze przyprawiony przyprawami i czosnkiem, nafaszerowany suszonymi śliwkami, lekko słodki. Idealny na obiad i na kanapki.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 17678
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9498
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2066
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4071
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 670
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 336
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 17678
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9498
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2066
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4071
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 670
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 336
Składniki
Mięso umyłam i osuszyłam ręcznikiem papierowym. Wycięłam białe błonki. Ostrym spiczastym nożem zrobiłam w środku schabu nacięcie na wylot. W powstałą dziurę upchałam jak najwięcej śliwek suszonych. Mięso przełożyłam do naczynia żaroodpornego, polałam olejem i obsypałam solą, pieprzem, przyprawą do mięsa i roztartym majerankiem. Czosnek obrałam i przecisnęłam przez praskę. Natarłam nim mięso. Naczynie z mięsem przykryłam i odstawiłam na całą noc do lodówki. Następnego dnia naczynie wstawiłam do piekarnika i piekłam mięso przykryte folią aluminiową przez godzinę i 15 minut w temperaturze 180 stopni. Ostatnie 20 minut piekłam je bez przykrycia. Schab jako, że miał służyć za wędlinę, to pozostawiłam do wystygnięcia w piekarniku, a następnie wyjęłam go z powstałego sosu, zawinęłam w folię aluminiową i schłodziłam w lodówce. Wtedy lepiej się kroi.