Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chciałabym podzielić się z Wami pysznym schabem w galarecie. Przepis prosty niekomplikowany a schabik bardzo smaczny. Taki schab w galarecie polecam na świąteczny stół wielkanocny i nie tylko.
garnek, deska, miska, nóż, szklanka, półmisek,
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5626
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27964
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5626
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27964
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Składniki
Mięso po umyciu włożyć do garnka i zalać trzema szklankami wody, tak by mięso było zakryte. Włożyć obrane warzywa odrobinę przyprawy Kucharek, ziele angielskie , liście laurowe oraz ziarenka pieprzu. Gotować na wolnym ogniu około 40 minut. Gdy schab i warzywa są miękkie wyjąć je, a wywar (powinno zostać około 1/2 litra)przecedzić ,doprawić do smaku przyprawą Kucharek. Do ciepłego wywaru wsypać żelatynę i cały czas mieszając podgrzewać do całkowitego rozpuszczenia żelatyny. Półmisek ozdobić plasterkami marchewki listkami natki, Schab pokroić w plastry, ułożyć na półmisku ,zalać wywarem z żelatyną i odstawić do stężenia. Podawać z sosem chrzanowym , samym chrzanem lub ćwikłą.
Gotowanie warzyw i mięsa.
Miękkie mięso i warzywa wyjąć i pokroić w plastry.PÓŁMI
Półmisek udekorować ,ułożyć plastry schabu .
Zalać wywarem z żelatyną i odstawić do stężenia.