Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chciałabym podzielić się z Wami pysznym schabem w galarecie. Przepis prosty niekomplikowany a schabik bardzo smaczny. Taki schab w galarecie polecam na świąteczny stół wielkanocny i nie tylko.
garnek, deska, miska, nóż, szklanka, półmisek,
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 272
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1114
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 272
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1114
Składniki
Mięso po umyciu włożyć do garnka i zalać trzema szklankami wody, tak by mięso było zakryte. Włożyć obrane warzywa odrobinę przyprawy Kucharek, ziele angielskie , liście laurowe oraz ziarenka pieprzu. Gotować na wolnym ogniu około 40 minut. Gdy schab i warzywa są miękkie wyjąć je, a wywar (powinno zostać około 1/2 litra)przecedzić ,doprawić do smaku przyprawą Kucharek. Do ciepłego wywaru wsypać żelatynę i cały czas mieszając podgrzewać do całkowitego rozpuszczenia żelatyny. Półmisek ozdobić plasterkami marchewki listkami natki, Schab pokroić w plastry, ułożyć na półmisku ,zalać wywarem z żelatyną i odstawić do stężenia. Podawać z sosem chrzanowym , samym chrzanem lub ćwikłą.
Gotowanie warzyw i mięsa.
Miękkie mięso i warzywa wyjąć i pokroić w plastry.PÓŁMI
Półmisek udekorować ,ułożyć plastry schabu .
Zalać wywarem z żelatyną i odstawić do stężenia.