Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo ciekawy smak, mnie lepiej smakuje niż ze śliwkami czy też morelami :)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1641
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1414
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1435
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1554
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1641
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1414
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1435
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1554
Składniki
w misce wymieszać sól peklową z wodą, dodać liść laurowy, ziele angielskie, jałowiec, przeciśnięty przez praskę czosnek. Schab umyć i włożyć do przygotowanej zalewy, miskę przykryć folią aluminiową lub pokrywką i wynieść w chłodne miejsce na ok 5-6 dni, w międzyczasie schab co jakiś czas odwracać. W dniu kiedy będziemy piec schab należy go wyciągnąć z zalewy i osuszyć. Długim ostrym nożem zrobić w środku otwór, do którego należy wkładać suszone pomidory. Schab przełożyć do przykrywanego naczynia żaroodpornego piec w 180 stopniach ok 1-1,5 godziny.