Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny schabik dobry na gorąco jak i na zimno:)
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 62
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4311
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2589
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 62
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4311
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2589
Składniki
Schab dobrze wypłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem.
długim ostrym nożem wyciać w schabie tunel na śliwki
mieso nasmarować oliwą z oliwek i dobrze natrzeć z każdej strony wszystkimi przyprawami.
W tunel włożyć ciasno śliwki i odstawić gotowy schabik na godzine do lodówki.
Po godzinie włoyć schab do zaroodpornego naczynia z pokrywką i włożyc do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
piec około 1,5 godziny. po tym czasie zciągnąć pokrywke i piec jeszcze około 20 minut.
Schabik mozna podawac na ciepło do obiadu lub jako zimna płyte.
SMACZNEGO