Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny schabik dobry na gorąco jak i na zimno:)
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10336
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2970
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2061
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 789
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10336
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2970
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2061
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 789
Składniki
Schab dobrze wypłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem.
długim ostrym nożem wyciać w schabie tunel na śliwki
mieso nasmarować oliwą z oliwek i dobrze natrzeć z każdej strony wszystkimi przyprawami.
W tunel włożyć ciasno śliwki i odstawić gotowy schabik na godzine do lodówki.
Po godzinie włoyć schab do zaroodpornego naczynia z pokrywką i włożyc do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
piec około 1,5 godziny. po tym czasie zciągnąć pokrywke i piec jeszcze około 20 minut.
Schabik mozna podawac na ciepło do obiadu lub jako zimna płyte.
SMACZNEGO