Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszne roladki schabowe z kaszą gryczaną i z grzybkami leśnymi. Roladki smakują wybornie jak do obiadu tak też jako samodzielna przekąska.
naczynie żaroodporne, folia aluminiowa, patelnia, nóż,
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 859
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38486
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1281
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 859
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38486
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1281
Składniki
Kaszę ugotować według opisu na opakowaniu, grzyby rozmrozić odcisnąć z nadmiaru wody, smażyć na gorącym oleju z obraną i pokrojoną cebulą. Ugotowaną kaszę dodać do grzybów wymieszać i smażyć jeszcze około 15 minut razem doprawiając pieprzem i solą oraz przyprawą uniwersalną kucharek. Kotlety rozbić, natrzeć solą i pieprzem, nałożyć farsz, ciasno zwinąć w roladę. Obwinąć folią aluminiową ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Włożyć do nagrzanego piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 45 minut. Po upieczeniu zdjąć folie a roladki pokroić w grubsze plastry. Podawać do drugiego dania lub jako przekąskę.