Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To piekielnie ostre czeskie grzanki, znakomite jako dodatek do piwa.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 985
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 838
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12609
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 985
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 838
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12609
Składniki
Na patelni rozgrzać smalec, usmażyć kromki chleba na złoty kolor, lekko przestudzić, natrzeć roztartym z solą czosnkiem. Plastry sera dokładnie obtoczyć w ostrej papryce (tak, aby ser był nią grubo pokryty). Na każdej kromce położyć plaster sera i plasterek masła, ułożyć na blasze, wstawić na kilka minut do nagrzanego piekarnika, zapiekać , aż ser się rozpuści.