Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To piekielnie ostre czeskie grzanki, znakomite jako dodatek do piwa.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 82
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 136
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4196
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8661
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 82
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 136
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4196
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8661
Składniki
Na patelni rozgrzać smalec, usmażyć kromki chleba na złoty kolor, lekko przestudzić, natrzeć roztartym z solą czosnkiem. Plastry sera dokładnie obtoczyć w ostrej papryce (tak, aby ser był nią grubo pokryty). Na każdej kromce położyć plaster sera i plasterek masła, ułożyć na blasze, wstawić na kilka minut do nagrzanego piekarnika, zapiekać , aż ser się rozpuści.