Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To piekielnie ostre czeskie grzanki, znakomite jako dodatek do piwa.
Z zewnątrz lekko chrupiące w środku mięciutkie. Kotlety o dość wyrazistym smaku.
Odsłon: 241
Czasem trzeba odpocząć od mięsa i spróbować czegoś innego. Oto propozycja na...
Odsłon: 119
Z zewnątrz lekko chrupiące w środku mięciutkie. Kotlety o dość wyrazistym smaku.
Odsłon: 241
Czasem trzeba odpocząć od mięsa i spróbować czegoś innego. Oto propozycja na...
Odsłon: 119
Składniki
Na patelni rozgrzać smalec, usmażyć kromki chleba na złoty kolor, lekko przestudzić, natrzeć roztartym z solą czosnkiem. Plastry sera dokładnie obtoczyć w ostrej papryce (tak, aby ser był nią grubo pokryty). Na każdej kromce położyć plaster sera i plasterek masła, ułożyć na blasze, wstawić na kilka minut do nagrzanego piekarnika, zapiekać , aż ser się rozpuści.