Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przystawka z pysznych składników : szynka dojrzewająca , seler naciowy, boczniaki, połączone ze słodkimi brzoskwiniami... Można użyć dowolnego ulubionego owocu : banan, ananas...
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10172
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9231
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6579
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10172
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9231
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6579
Składniki
Łodygi selera blanszowałem przez 1 minutę we wrzątku, następnie każdą podzieliłem na trzy części. Boczniaki pokroiłem na paski, poddusiłem na rozgrzanym maśle. Brzoskwinie również pokroiłem w paski. Na plasterkach szynki ułożyłem po plasterku żółtego sera, kawałki selera, kilka pasków boczniaka i brzoskwiń. Zawinąłem szynkę w rulony, spiąłem wykałaczkami.
Formę żaroodporną wysmarowałem masłem, ułożyłem w niej przygotowaną szynkę, posypałem startym żółtym serem. Zapiekałem w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C przez około 20 minut.