Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przystawka z pysznych składników : szynka dojrzewająca , seler naciowy, boczniaki, połączone ze słodkimi brzoskwiniami... Można użyć dowolnego ulubionego owocu : banan, ananas...
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10949
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6275
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5397
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13226
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4977
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10949
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6275
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5397
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13226
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4977
Składniki
Łodygi selera blanszowałem przez 1 minutę we wrzątku, następnie każdą podzieliłem na trzy części. Boczniaki pokroiłem na paski, poddusiłem na rozgrzanym maśle. Brzoskwinie również pokroiłem w paski. Na plasterkach szynki ułożyłem po plasterku żółtego sera, kawałki selera, kilka pasków boczniaka i brzoskwiń. Zawinąłem szynkę w rulony, spiąłem wykałaczkami.
Formę żaroodporną wysmarowałem masłem, ułożyłem w niej przygotowaną szynkę, posypałem startym żółtym serem. Zapiekałem w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C przez około 20 minut.