Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam ser żółty w takim wydaniu. Przepis prosty, jedzonko smaczne.
Prosty, szybki obiad . Udka z kurczaka w aromatycznej marynacie, duszony na p...
Odsłon: 13
Polecam. Lubią dorośli i dzieci.
Odsłon: 45
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 112
Prosty, szybki obiad . Udka z kurczaka w aromatycznej marynacie, duszony na p...
Odsłon: 13
Polecam. Lubią dorośli i dzieci.
Odsłon: 45
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 112
Składniki
Jajka wbić na talerz, dodać sól i pieprz, roztrzepać za pomocą widelca. Na drugim talerzu wymieszać bułkę tartą z papryką w proszku. Ser żółty pokroić w plasterki o grubości 5 mm, panierować w jajku i bułce tartej. Przy każdym kawałku czynność panierowania powtórzyć tzw. podwójne panierowanie, aby zapobiec wypłynięciu sera na zewnątrz w czasie pieczenia. Opanierowany serek smażyć na rozgrzanym tłuszczu, do zrumienienia bułki tartej. U mnie trwa to dosłownie chwilkę. Upieczony ser osączyć z nadmiaru tłuszczu, przy pomocy ręcznika papierowego. Gotowe! Uwaga: Ser smakuje fantastycznie z surówką ze świeżego mango: https://smaker.pl/przepis-surowka-z-mango,106994.html