Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam ser żółty w takim wydaniu. Przepis prosty, jedzonko smaczne.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Jajka wbić na talerz, dodać sól i pieprz, roztrzepać za pomocą widelca. Na drugim talerzu wymieszać bułkę tartą z papryką w proszku. Ser żółty pokroić w plasterki o grubości 5 mm, panierować w jajku i bułce tartej. Przy każdym kawałku czynność panierowania powtórzyć tzw. podwójne panierowanie, aby zapobiec wypłynięciu sera na zewnątrz w czasie pieczenia. Opanierowany serek smażyć na rozgrzanym tłuszczu, do zrumienienia bułki tartej. U mnie trwa to dosłownie chwilkę. Upieczony ser osączyć z nadmiaru tłuszczu, przy pomocy ręcznika papierowego. Gotowe! Uwaga: Ser smakuje fantastycznie z surówką ze świeżego mango: https://smaker.pl/przepis-surowka-z-mango,106994.html