Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam ser żółty w takim wydaniu. Przepis prosty, jedzonko smaczne.
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15937
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1609
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15937
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1609
Składniki
Jajka wbić na talerz, dodać sól i pieprz, roztrzepać za pomocą widelca. Na drugim talerzu wymieszać bułkę tartą z papryką w proszku. Ser żółty pokroić w plasterki o grubości 5 mm, panierować w jajku i bułce tartej. Przy każdym kawałku czynność panierowania powtórzyć tzw. podwójne panierowanie, aby zapobiec wypłynięciu sera na zewnątrz w czasie pieczenia. Opanierowany serek smażyć na rozgrzanym tłuszczu, do zrumienienia bułki tartej. U mnie trwa to dosłownie chwilkę. Upieczony ser osączyć z nadmiaru tłuszczu, przy pomocy ręcznika papierowego. Gotowe! Uwaga: Ser smakuje fantastycznie z surówką ze świeżego mango: https://smaker.pl/przepis-surowka-z-mango,106994.html