Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste danie dla tych którzy lubią rosół na serduszkach
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1658
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1435
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1448
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1593
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1658
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1435
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1448
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1593
Składniki
Serca takie jak są gotuję w litrze wody z warzywami bulionowymi i przyprawiam, takimi jak każdy najbardziej lubi. Uwaga na marchew, bulion będzie za słodki, wystarczy mała lub kawałek. bulion gotuje tez z nacią selera. potem wszystko odcedzam, z serduszek odcinam brzydkie części, do naczyń na jedna porcje wkładam groszek i marchew pokrojona w kostkę. Bulion aromatyzuje świeża nacią pietruszki i zdejmuje jej nadmiar, i dodaje odpowiednia ilość żelatyny, 2-3 łyżeczki na pół litra wywaru. Sprawdzam jeszcze słoność bulionu, powinien być lekko bardziej słony niż zwyczajnie, po zastygnięciu lepiej się komponuje z sokiem z cytryny. No i następnego dnia można już pożerać.