Do góry

Przekąski Przepis na:

Serduszka w galarecie

Serduszka w galarecie

Autor:

Przepisów i artykułów: 581 Ocena: 11684

Dodano:

Odsłon: 1336

Proste danie dla tych którzy lubią rosół na serduszkach

Składniki

  • serca z kurcząt 40 dag
  • warzywa na bulion
  • nać pieruszki i selera
  • przyprawy na bulion, oczywiscie sól i pieprz
  • Żelatyna
  • groszek do dekoracji
  • cytryna
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Serca takie jak są gotuję w litrze wody z warzywami bulionowymi i przyprawiam, takimi jak każdy najbardziej lubi. Uwaga na marchew, bulion będzie za słodki, wystarczy mała lub kawałek.
    bulion gotuje tez z nacią selera. potem wszystko odcedzam, z serduszek odcinam brzydkie części, do naczyń na jedna porcje wkładam groszek i marchew pokrojona w kostkę.
    Bulion aromatyzuje świeża nacią pietruszki i zdejmuje jej nadmiar, i dodaje odpowiednia ilość żelatyny, 2-3 łyżeczki na pół litra wywaru. Sprawdzam jeszcze słoność bulionu, powinien być lekko bardziej słony niż zwyczajnie, po zastygnięciu lepiej się komponuje z sokiem z cytryny.
    No i następnego dnia można już pożerać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bozka44 14 stycznia 2018 pycha! ja wlasnie tez dzisiaj podjadlam, tylko w gulaszyku .-) Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń