Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serek z jogurtów jest inspirowany popularnym dodatkiem do kanapek o nazwie labneh, który jest niezwykle popularny w krajach śródziemnomorskich. Kremowa konsystencja, bogaty smak i lekkość na pewno przypadnie ci do gustu. Do zrobienia serka z jogurtów przygotuj czystą i suchą tetrową pieluchę albo gazę.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 921
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4552
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1172
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 526
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 921
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4552
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1172
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 526
Składniki
Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Wszystkie przyprawy wymieszaj dokładnie. Dodaj jogurt, dokładnie połącz składniki.
Przygotuj duże sitko, opierając je o miskę albo garnek. Rozłóż na nim pieluchę tetrową i przelej przygotowaną mieszankę jogurtu greckiego z przyprawami. Zbierz materiał u góry i zwiąż mocno gumką recepturką, tworząc kształt bombki. Odstaw całość (wraz z miską pod sitkiem) do lodówki na minimum 48 godzin.
Po dwóch dniach serek z jogurtów będzie gotowy. Im dłużej go przetrzymasz w lodówce, tym będzie bardziej gęsty i zbity.