Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serek z jogurtów jest inspirowany popularnym dodatkiem do kanapek o nazwie labneh, który jest niezwykle popularny w krajach śródziemnomorskich. Kremowa konsystencja, bogaty smak i lekkość na pewno przypadnie ci do gustu. Do zrobienia serka z jogurtów przygotuj czystą i suchą tetrową pieluchę albo gazę.
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 53
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2373
Jarskie kotleciki pełne smaku.
Odsłon: 219
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 53
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2373
Jarskie kotleciki pełne smaku.
Odsłon: 219
Składniki
Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Wszystkie przyprawy wymieszaj dokładnie. Dodaj jogurt, dokładnie połącz składniki.
Przygotuj duże sitko, opierając je o miskę albo garnek. Rozłóż na nim pieluchę tetrową i przelej przygotowaną mieszankę jogurtu greckiego z przyprawami. Zbierz materiał u góry i zwiąż mocno gumką recepturką, tworząc kształt bombki. Odstaw całość (wraz z miską pod sitkiem) do lodówki na minimum 48 godzin.
Po dwóch dniach serek z jogurtów będzie gotowy. Im dłużej go przetrzymasz w lodówce, tym będzie bardziej gęsty i zbity.