Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To taka moja wariacja na temat połączenia białego sera z warzywami ;) Muszę przyznać, że całkiem smaczna ;)
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22476
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14757
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4555
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43864
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 583
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 582
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22476
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14757
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4555
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43864
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 583
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 582
Składniki
Pomidory usmażyć na 25 g masła, doprawić cukrami, pieprzem, ostudzić, przetrzeć przez sito. Szpinak usmażyć na 25 g masła z dodatkiem ząbka czosnku. Zmiksować. Krakersy zmiksować na miał i połączyć z 50 grami stopionego masła. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie i odstawić do napęcznienia, potem rozpuścić w kąpieli wodnej. Ugotowane buraczki zmiksować, przyprawić sokiem z cytryny, cynamonem i pieprzem do smaku. Cześć żelatyny zmiksować z pomidorami, a drugą połowę z buraczkami. Na dno szklanek przelewamy pomidory i odkładamy na ok. 30 min. do lodówki. Następnie układamy warstwę krakersów i sera połączonego z maślanką, pieprzem i sokiem z cytryny. Kolejną warstwę stanowi zmiksowany szpinak.
Na wierzch przekładamy zmiksowane z dodatkiem żelatyny buraczki. Całość możemy udekorować kiełkami rzodkiewki. "Sernik" najlepiej schłodzić przez noc w lodówce. Smacznego!