Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na pożegnanie lata proponuję bardzo świeży i oryginalny sernik z rzodkiewek. Jego przygotowanie jest bardzo łatwe. Składa się z serków homogenizowanych, rzodkiewek, szczypiorku, koperku, śmietany a dzięki żelatynie wszystko trzyma się w fajnej formie. Zapraszam do spróbowania. :)
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 222
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 259
Oponki dubajskie to deser, który zainspirowała popularność czekolady dubajski...
Odsłon: 1018
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 222
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 259
Oponki dubajskie to deser, który zainspirowała popularność czekolady dubajski...
Odsłon: 1018
Składniki
Wszystkie warzywa umyć i drobno pokroić lub posiekać. Wymieszać z serkami. Posolić i popierzyć.
Żelatynę zalać zimną wodą, wymieszać. Podgrzać delikatnie na małym ogniu, ciągle mieszając. Mieszać aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
Żelatynę przelać do kubka. Pozostawić do ostygnięcia. W tym czasie ubić śmietanę. Śmietanę dodać do serowej masy wraz z żelatyną. Posolić oraz popierzyć ponownie, wymieszać dokładnie.
Masę przełożyć do foremki. Ja użyłam silikonowej. Odstawić na noc do stężenia. Podawać ze świeżym pieczywem. Smacznego! :)