Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
1 porcja - 440 kcal
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 555
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 555
Składniki
Tortownicę nasmarować masłem, tylko spód wysypać bułką tartą. Masło utrzeć na puszystą masę. Dodać żółtka i cukier z wanilią. Dalej ucierając dokładać po łyżce sera. Wsypać kaszę, dodać szczyptę soli. Ubić sztywną pianę z białek. Delikatnie domieszać. Wrzucić oprószone mąką rodzynki i skórkę pomarańczową. Wymieszać. Przygotowaną masę serową wlać do formy. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec godzinę w temperaturze 175°C. Następnie wyłączyć piekarnik i pozostawić w nim sernik jeszcze pół godziny. Wyjąć, studzić w blaszce. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem (na serniku można ułożyć szablon wycięty z papieru, po oprószeniu cukrem i usunięciu szablonu na cieście pozostanie wzór).