Przekąski Przepis na:
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Tortownicę nasmarować masłem, tylko spód wysypać bułką tartą. Masło utrzeć na puszystą masę. Dodać żółtka i cukier z wanilią. Dalej ucierając dokładać po łyżce sera. Wsypać kaszę, dodać szczyptę soli. Ubić sztywną pianę z białek. Delikatnie domieszać. Wrzucić oprószone mąką rodzynki i skórkę pomarańczową. Wymieszać. Przygotowaną masę serową wlać do formy. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec godzinę w temperaturze 175°C. Następnie wyłączyć piekarnik i pozostawić w nim sernik jeszcze pół godziny. Wyjąć, studzić w blaszce. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem (na serniku można ułożyć szablon wycięty z papieru, po oprószeniu cukrem i usunięciu szablonu na cieście pozostanie wzór).
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

Konto usunięte 03 lutego 2011Zgłoś do usunięcia
To jest najlepszy przepis z wszystkich tu podanych przepisow na serniki!!!Szukalam tego przepisu,w ten sposob moja babcia piekla sernik w piecu-byl wspanialy...teraz dzieki temu przepisowi ja pieke co kilka dni dla swoich dzieci i znajomych!Robi furrore!Nie rozumie jak ktos moze napisac,ze ten sernik jest okropny...moze mu nie wyszedl ...nie wiem...bo sernik jest rewelacyjny!Fantastyczny,taki wigotny!Ja go oblewam stopiona czekolada-moim zdaniem zyskuje na smaku...najlepiej na zimny sernik wlac goraca czekolade!PYCHA!0 Kto głosował? | Odpowiedz

monika6 15 lipca 2009Zgłoś do usunięcia
okropny szkoda pieniedzy na skladniki nie polecam!!!0 Kto głosował? | Odpowiedz

monika6 15 lipca 2009Zgłoś do usunięcia
okropny, szkoda pieniedzy na te wszystkie skladniki0 Kto głosował? | Odpowiedz