Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 202
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2502
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 197
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 222
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 202
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2502
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 197
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 222
Składniki
Tortownicę nasmarować masłem, tylko spód wysypać bułką tartą. Masło utrzeć na puszystą masę. Dodać żółtka i cukier z wanilią. Dalej ucierając dokładać po łyżce sera. Wsypać kaszę, dodać szczyptę soli. Ubić sztywną pianę z białek. Delikatnie domieszać. Wrzucić oprószone mąką rodzynki i skórkę pomarańczową. Wymieszać. Przygotowaną masę serową wlać do formy. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec godzinę w temperaturze 175°C. Następnie wyłączyć piekarnik i pozostawić w nim sernik jeszcze pół godziny. Wyjąć, studzić w blaszce. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem (na serniku można ułożyć szablon wycięty z papieru, po oprószeniu cukrem i usunięciu szablonu na cieście pozostanie wzór).