Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto które corocznie króluje na naszym stole, nigdy długo nie poleży. Zdecydowane, cudowne smaki.
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2167
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2167
Składniki
Ciasto. Zmielony ser wymieszać z jajkiem, mlekiem ,olejem i solą .Do masy dodać mąkę wymieszaną z proszkiem. Starannie zagnieść. Tortownicę wysmarować tłuszczem i bułką tartą. Ciasto rozwałkować i przełożyć do formy , zakrywając dno i boki foremki. Masa serowa. Salami i szynkę pokroić w drobną kostkę, wyłożyć na ciasto. Ser , śmietanę i jajka wymieszać z szczyptą soli, dodać posiekany szczypiorek. Masę serową przelać na wędlinę. Ciasto piec w 170-180 C około 50-60 minut. Pamiętajmy że ciasto jest wysokie, więc trzeba sprawdzać patyczkiem i ewentualnie zmniejszać temperaturę.