Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla tych co lubią ciastka na słono:) Chrupiące i pełne aromatu. Te złociste krążki to idealna przekąska – połączenie wyrazistego sera, aromatycznych ziół i nuty czosnku sprawia, że nie można się im oprzeć. Doskonałe do chrupania solo lub jako dodatek do ulubionych dipów. Sprawdź przepis i daj się skusić!
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 91
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5583
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3991
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 109
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 686
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 91
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5583
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3991
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 109
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 686
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180 °C Wyłóż blachę papierem do pieczenia.
W dużej misce wymieszaj mąkę migdałową, czosnek, zioła, proszek do pieczenia oraz sól, wbij jajko dodaj starty ser mozzarella z cheddarem i serek śmietankowy. Całość dobrze wymieszaj, aż powstanie ciasto.
Weź ciasto i pokrój na 8 kawałków. Z każdego kawałka uformuj wałek i sklej końce tworząc precel i ułóż na blasze. Gdyby ciasto kleiło się do rąk możesz moczyć dłoń w wodzie.
Do miski dodaj masło i rozpuść. Dodaj przeciśnięty czosnek i zioła.
Posmaruj precle i posyp parmezanem.
Piecz przez 20 minut lub do uzyskania złotego koloru.