Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto świąteczna przekąska, która zachwyci każdego! Te małe kulki z serka, udekorowaliśmy oliwkami, tak aby przypominały bombki choinkowe. Dzięki temu, są nie tylko pyszną przekąską, ale także piękną ozdoba świątecznego stołu. Przygotuj je razem z nami i zaskocz swoich gości!
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 16632
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 1521
Nie ma to jak maślane ciasteczka - każde z nich kusi swoją słodyczą i rozpływ...
Odsłon: 341
Nasz gulasz hawajski to pyszne, tropikalne danie z nutą słodkości ananasa i a...
Odsłon: 1811
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 16632
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 1521
Nie ma to jak maślane ciasteczka - każde z nich kusi swoją słodyczą i rozpływ...
Odsłon: 341
Nasz gulasz hawajski to pyszne, tropikalne danie z nutą słodkości ananasa i a...
Odsłon: 1811
Składniki
Orzechy, żurawinę i natkę pietruszki posiekaj drobno, aż uzyskasz aromatyczną mieszankę.
Cheddar zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Następnie połącz wszystkie sery i dokładnie je rozdrobnij, korzystając z blendera lub przy pomocy widelca, aż powstanie gładka masa. Odstaw ją na 30 minut, aby schłodziła się w lodówce
Z tak przygotowanej masy serowej formuj niewielkie kulki, które następnie obtocz w przygotowanej wcześniej mieszance orzechowej.
Każdą z oliwek przekrój na pół. Ze szczypioru przygotuj małe pętelki. Przełóż je przez oliwki, tak aby powstały z nich zawieszki serowych bombek. Udekoruj nimi wszystkie kulki.
Ułóż kulki na ozdobnej paterze i wstaw do lodówki na około godzinę, aby się schłodziły.