Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto świąteczna przekąska, która zachwyci każdego! Te małe kulki z serka, udekorowaliśmy oliwkami, tak aby przypominały bombki choinkowe. Dzięki temu, są nie tylko pyszną przekąską, ale także piękną ozdoba świątecznego stołu. Przygotuj je razem z nami i zaskocz swoich gości!
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 91
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5581
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3991
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 109
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 686
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 91
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5581
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3991
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 109
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 686
Składniki
Orzechy, żurawinę i natkę pietruszki posiekaj drobno, aż uzyskasz aromatyczną mieszankę.
Cheddar zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Następnie połącz wszystkie sery i dokładnie je rozdrobnij, korzystając z blendera lub przy pomocy widelca, aż powstanie gładka masa. Odstaw ją na 30 minut, aby schłodziła się w lodówce
Z tak przygotowanej masy serowej formuj niewielkie kulki, które następnie obtocz w przygotowanej wcześniej mieszance orzechowej.
Każdą z oliwek przekrój na pół. Ze szczypioru przygotuj małe pętelki. Przełóż je przez oliwki, tak aby powstały z nich zawieszki serowych bombek. Udekoruj nimi wszystkie kulki.
Ułóż kulki na ozdobnej paterze i wstaw do lodówki na około godzinę, aby się schłodziły.