Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne racuchy z dodatkiem sera to pulchne, smaczne placuszki ;)
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 156
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 306
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 156
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 306
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Składniki
Drożdże połączyć z częścią cukru i pozostawić do rozpuszczenia. W tym czasie jaja zmiksować z pozostałym cukrem. Następnie do drożdży dodać kilka łyżek maki i ciepłego mleka, wymieszać i gotowy zaczyn odstawić na kilka minut. Potem do zaczynu dodać pozostałe mleko i mąkę i przelać jaja. Wyrobić ciasto drożdżowe. Na końcu do ciasta dołożyć ser i jeszcze raz wszystko ze sobą połączyć. Gotowe ciasto odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Serek wymieszać z jogurtem i cukrem pudrem.
Racuchy smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Podawać z serkiem i konfiturą lub w dowolnej kombinacji. Smacznego!