Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne racuchy z dodatkiem sera to pulchne, smaczne placuszki ;)
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 2971
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 188
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 2971
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 188
Składniki
Drożdże połączyć z częścią cukru i pozostawić do rozpuszczenia. W tym czasie jaja zmiksować z pozostałym cukrem. Następnie do drożdży dodać kilka łyżek maki i ciepłego mleka, wymieszać i gotowy zaczyn odstawić na kilka minut. Potem do zaczynu dodać pozostałe mleko i mąkę i przelać jaja. Wyrobić ciasto drożdżowe. Na końcu do ciasta dołożyć ser i jeszcze raz wszystko ze sobą połączyć. Gotowe ciasto odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Serek wymieszać z jogurtem i cukrem pudrem.
Racuchy smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Podawać z serkiem i konfiturą lub w dowolnej kombinacji. Smacznego!