Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na wytrawne rogaliki z ciasta francuskiego. Możesz zaserwować je ciepłe na śniadanie lub zjeść na zimno jako przekąskę w ciągu dnia. Farsz przygotowaliśmy z mieszanki trzech serów: twarogu, fety i wyrazistego sera cheddar.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 307
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 25859
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8947
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 735
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 307
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 25859
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8947
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 735
Składniki
Cheddar zetrzyj na tarce o małych oczkach.
Twaróg i ser feta przełóż do miski, rozdrobnij za pomocą widelca i wymieszaj. Następnie dodaj przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, jajko, starty ser cheddar i pieprz. Całość ponownie wymieszaj.
Ciasto francuskie rozwiń i delikatnie rozwałkuj. Podziel na trójkąty. Farsz wykładaj na podstawę trójkąta i ciasno zawijaj do węższej części.
Gotowe rogaliki układaj na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem. Każdy z nich posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp oregano.
Piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 25 minut.