Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 21 Ocena: 722
Dodano: 20.09.2010
Odsłon: 14675
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Zagnaitamy ciasto z mąki, śmietany, margaryny, 1 jajka i cukru waniliowego - odstawiamy na godzine do lodówki.
Twaróg rozgniatamy widelcem z drugim jajkiem i cukrem pudrem.
Ciasto wałkujemy na grubość ok 0,5 cm, kroimy na kwardaty. Na każdy nakładamy trochę przygotowanego twarogu i zawijamy w rożek.
Pieczemy w 220 stopniach przez ok 20 minut na złoty kolor.
Ostudzone posypujemy cukrem pudrem. SMACZNEGO:)))
Na skróty
Komentarze do przepisu (7)

sheilah 04 czerwca 2014Zgłoś do usunięcia
Upiekłam rogaliki ale do ciasta dodałam pół szklanki cukru a do sera dodałam skórkę pomarańczową. Wyszły naprawdę przepyszne. Świetny przepis na ciasto :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 07 września 2012Zgłoś do usunięcia
Z takiego półkruchego ciasta rogaliki są rewelacyjne i mogą trochę poleżeć.Pozdrawiam2 Kto głosował? | Odpowiedz

wiola1100 21 września 2010Zgłoś do usunięcia
piękne te twoje rogaliki takie kształtne i napewno smaczne2 Kto głosował? | Odpowiedz

Goblinek 20 września 2010Zgłoś do usunięcia
Wyglądają pysznościowo!2 Kto głosował? | Odpowiedz

megs 20 września 2010Zgłoś do usunięcia
masia70 tak bez proszku do pieczenia Annura: mi wyszlo 17 rogalikow dosyc duzych:)2 Kto głosował? | Odpowiedz

masia70 20 września 2010Zgłoś do usunięcia
Bez proszku do pieczenia?0 Kto głosował? | Odpowiedz

Annuar 20 września 2010Zgłoś do usunięcia
Smaczne na pewno, ale przede wszystkim jakie zgrabne ! Ile mniej więcej rożków wychodzi z tych proporcji?4 Kto głosował? | Odpowiedz