Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w przygotowaniu i baaaaaardzo smakowe:)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Składniki
Zagnaitamy ciasto z mąki, śmietany, margaryny, 1 jajka i cukru waniliowego - odstawiamy na godzine do lodówki.
Twaróg rozgniatamy widelcem z drugim jajkiem i cukrem pudrem.
Ciasto wałkujemy na grubość ok 0,5 cm, kroimy na kwardaty. Na każdy nakładamy trochę przygotowanego twarogu i zawijamy w rożek.
Pieczemy w 220 stopniach przez ok 20 minut na złoty kolor.
Ostudzone posypujemy cukrem pudrem. SMACZNEGO:)))