Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podany tutaj przepis bazuje na gotowym cieście francuskim. Jest to łatwe rozwiązanie zamiast kanapki do pracy lub szybka przekąska zanim coś konkretnego ugotujemy. To również propozycja na przyjęcie.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1853
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14571
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19635
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1853
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14571
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19635
Składniki
Rozwinąć płachtę ciasta i posmarować musztardą
Ser zetrzeć na tarce, a potem rzucić na musztardę
Ja pokroiłam ciasto na paski, a potem paski składałam na pół, ale można posypać serem połowę ciasta, przykryć drugą połową i wtedy kroić na paski
Skręcać słomki kilkakrotnie, po czym umieścić na blasze do pieczenia wysłaną papierem aby się nie przyklejały. Można przed pieczeniem schłodzić, ja wyjęłam od razu z lodówki, więc ciasto było zimne.
Słomki smarować roztrzepanym jajkiem. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 190 stopni C około 15-20 minut. Słomki pozostają długo świeże i doskonale się nadają na drugie śniadanie do pracy.