Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułki mogą być lekko czerstwe, ponieważ i tak będą się piekły w piekarniku, więc to dobry sposób na smaczne zutylizowanie ich nadmiaru. Pasty serowej im więcej damy do środka tym lepiej. Po prostu kaloryczna rozpusta ;).
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 609
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 435
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1545
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 609
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 435
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1545
Składniki
Piekarnik rozgrzać do temperatury 180C. Ser rozdrobnić na mniejsze kawałki lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Ser i masło utrzeć w blenderze. Dodać wyciśnięty ząbek czosnku. Wszystko wymieszać na jednolitą pastę.
Bułki pokroić na plastry, każdy posmarować pastą po dwóch stronach. Gotowe bułki przekroić na pół i zawinąć w papier do pieczenia. Bułki piec przez 30 minut w piekarniku, do momentu aż skórka będzie chrupiąca a pasta serowa w środku się rozpuści.