Do góry

Przekąski Przepis na:

Serowy chleb

Serowy chleb

Autor:

Przepisów i artykułów: 85 Ocena: 817

Dodano:

Odsłon: 2723

Bułki mogą być lekko czerstwe, ponieważ i tak będą się piekły w piekarniku, więc to dobry sposób na smaczne zutylizowanie ich nadmiaru. Pasty serowej im więcej damy do środka tym lepiej. Po prostu kaloryczna rozpusta ;).

Składniki

  • 2 razowe bułki
  • 150g sera Roquefort (lub innego z niebieską pleśnią)
  • 50g masła
  • 1 ząbek czosnku
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180C.

    Ser rozdrobnić na mniejsze kawałki lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

    Ser i masło utrzeć w blenderze.

    Dodać wyciśnięty ząbek czosnku. Wszystko wymieszać na jednolitą pastę.

  2. Bułki pokroić na plastry, każdy posmarować pastą po dwóch stronach. Gotowe bułki przekroić na pół i zawinąć w papier do pieczenia.

    Bułki piec przez 30 minut w piekarniku, do momentu aż skórka będzie chrupiąca a pasta serowa w środku się rozpuści.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń