Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety drobiowe z pieczarkami, siekane, podane jako przekąska ciepła z chlebem.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25843
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2913
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1371
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25843
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2913
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1371
Składniki
Filety myjemy, osuszamy papierowymi ręczniczkami,kroimy z cebulą w kostkę. Pieczarki wymyte ścieramy razem z żółtym serem na wiórki przez duże oczka. Lubczyk drobno kroimy. Wszystkie składniki umieszczamy w większej misce, dodajemy jajka i przyprawy z mąką.
Dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Całość przykrywamy i wstawiamy do lodówki na 2 godziny, żeby przeszło przyprawami.
Po tym czasie smażymy na gorącym oleju nałożone dużą łyżką kotlety, z obu stron na rumiany kolor.
Usmażone kotlety możemy podać jako ciepłą przekąskę lub z ziemniakami i surówką jako danie główne. Smaczne są również zimne. Smacznego!!!