Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna przekąska na każdą imprezę.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11344
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1214
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11873
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1826
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11344
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1214
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11873
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1826
Składniki
Mąkę przesiewamy. Łączymy z masłem i drożdżami. Dodajemy jajko, żółtko oraz sól i śmietanę. Zagniatamy ciasto.
Ciasto rozwałkowujemy na grubość 5mm. Kroimy w podłużne pasy. Ciastem oplatamy kabanosy tworząc sprężynkę.
Przygotowane skrętki układamy na blaszce. Smakujemy rozmąconym jajkiem i posypujemy ziarnami canihuła. Pieczemy około 15 minut w temp. 170 stopni.