Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna przekąska na każdą imprezę.
Dla rodzinki na dzisiejszy obiad przygotowałam łazanki z kapusty kiszonej. Pr...
Odsłon: 985
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 7070
Dla rodzinki na dzisiejszy obiad przygotowałam łazanki z kapusty kiszonej. Pr...
Odsłon: 985
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 7070
Składniki
Mąkę przesiewamy. Łączymy z masłem i drożdżami. Dodajemy jajko, żółtko oraz sól i śmietanę. Zagniatamy ciasto.
Ciasto rozwałkowujemy na grubość 5mm. Kroimy w podłużne pasy. Ciastem oplatamy kabanosy tworząc sprężynkę.
Przygotowane skrętki układamy na blaszce. Smakujemy rozmąconym jajkiem i posypujemy ziarnami canihuła. Pieczemy około 15 minut w temp. 170 stopni.