Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna przekąska na każdą imprezę.
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie,...
Odsłon: 76
Smaki Grecji!
Odsłon: 117
Mocno czekoladowe brownie z przyprawami do piernika i z suszoną śliwką.
Odsłon: 2162
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie,...
Odsłon: 76
Smaki Grecji!
Odsłon: 117
Mocno czekoladowe brownie z przyprawami do piernika i z suszoną śliwką.
Odsłon: 2162
Składniki
Mąkę przesiewamy. Łączymy z masłem i drożdżami. Dodajemy jajko, żółtko oraz sól i śmietanę. Zagniatamy ciasto.
Ciasto rozwałkowujemy na grubość 5mm. Kroimy w podłużne pasy. Ciastem oplatamy kabanosy tworząc sprężynkę.
Przygotowane skrętki układamy na blaszce. Smakujemy rozmąconym jajkiem i posypujemy ziarnami canihuła. Pieczemy około 15 minut w temp. 170 stopni.