Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, słodkawe i chrupiące skrzydełka z piękną glazurą. Smakują jak azjatyckie przekąski.
papier do pieczenia, blacha lub naczynie do zapiekania
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 4872
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29546
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 201
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19087
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 872
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 4872
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29546
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 201
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19087
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 872
Składniki
Na skrzydełkach nacina się skórę i wyłamuje się staw- wtedy będą "proste". Skrzydełka trzeba obficie posypać przyprawą pięć smaków i solą. Piecze się je 1 h, przykryte kawałkiem papieru do pieczenia. Po tym czasie smaruje się je glazurą i dopieka 15 minut już bez przykrycia. Glazura: miesza się miód z sosem sojowym, keczupem/ pastą chili/ jeszcze starty/ posiekany imbir i sezam.
Nie trzeba tłuszczu, skrzydełka są wystarczająco tłuste. Przygotowywałam jednocześnie skrzydełka o dwóch smakach.
Smacznego :)