Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, słodkawe i chrupiące skrzydełka z piękną glazurą. Smakują jak azjatyckie przekąski.
papier do pieczenia, blacha lub naczynie do zapiekania
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Na skrzydełkach nacina się skórę i wyłamuje się staw- wtedy będą "proste". Skrzydełka trzeba obficie posypać przyprawą pięć smaków i solą. Piecze się je 1 h, przykryte kawałkiem papieru do pieczenia. Po tym czasie smaruje się je glazurą i dopieka 15 minut już bez przykrycia. Glazura: miesza się miód z sosem sojowym, keczupem/ pastą chili/ jeszcze starty/ posiekany imbir i sezam.
Nie trzeba tłuszczu, skrzydełka są wystarczająco tłuste. Przygotowywałam jednocześnie skrzydełka o dwóch smakach.
Smacznego :)