Do góry

Przekąski Przepis na:

Skrzydełka w winogronach

Skrzydełka w winogronach

Autor:

Przepisów i artykułów: 2381 Ocena: 15377

Dodano:

Odsłon: 202

Tania i smaczna przekąska.

Składniki

  • Składniki:
  • Skrzydełka drobiowe 1 kg
  • Włoszczyzna 1 pęczek
  • Miód 4 łyżki
  • Wódka 1 łyżka
  • Olej 4 łyżki
  • Listek laurowy
  • Pieprz ziarnisty
  • Sól do smaku
  • Winogrono zielone 25-30 dag
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Włoszczyznę opłukać, pokroić, zalać wodą, dodać przyprawy, posolić i gotować około 20 minut. Następnie dodać skrzydełka i gotować ponownie przez 15-20 minuty. W między czasie rozgrzać olejna patelni, dodać miód, odsączone skrzydełka , podlać wódka, zagotować i lekko podlać wywarem warzywnym. Dusić przez 20 minut, włożyć winogrona i gotować na bardzo wolnym ogniu przez 10 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń