Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serwuje dzisiaj pyszne skrzydełka w smakowitej zalewie octowo - keczupowej. Skrzydełka w takiej zalewie są bardzo smaczne.
garnek, miska na jajka, miska na mąkę , patelnia,
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 43
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 180
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 43
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 180
Składniki
Skrzydełka oczyścić, opłukać , włożyć do garnka zalać wodą i gotować około 7 minut. Następnie wyjąć, wystudzić, przyprawić przyprawą do kurczaka, obtoczyć w rozbełtanym jajku i w mące. Włożyć na rozgrzany tłuszcz i usmażyć z każdej strony około 10 minut, przewracając. Zalewa; Wszystkie składniki na zalewę zagotować. Do gorącej zalewy włożyć usmażone skrzydełka i gotować na wolnym ogniu około 60 minut. Po tym czasie zdjąć z ognia i wystudzić . Podajemy jako przystawkę lub przekąskę.
Skrzydełka gotowe do podania.