Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serwuje dzisiaj pyszne skrzydełka w smakowitej zalewie octowo - keczupowej. Skrzydełka w takiej zalewie są bardzo smaczne.
garnek, miska na jajka, miska na mąkę , patelnia,
Czekoladowe z masłem orzechowym, owocami suszonymi i miodem. Z płatkami owsia...
Odsłon: 178
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 390
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 189
Czekoladowe z masłem orzechowym, owocami suszonymi i miodem. Z płatkami owsia...
Odsłon: 178
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 390
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 189
Składniki
Skrzydełka oczyścić, opłukać , włożyć do garnka zalać wodą i gotować około 7 minut. Następnie wyjąć, wystudzić, przyprawić przyprawą do kurczaka, obtoczyć w rozbełtanym jajku i w mące. Włożyć na rozgrzany tłuszcz i usmażyć z każdej strony około 10 minut, przewracając. Zalewa; Wszystkie składniki na zalewę zagotować. Do gorącej zalewy włożyć usmażone skrzydełka i gotować na wolnym ogniu około 60 minut. Po tym czasie zdjąć z ognia i wystudzić . Podajemy jako przystawkę lub przekąskę.
Skrzydełka gotowe do podania.