Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serwuje dzisiaj pyszne skrzydełka w smakowitej zalewie octowo - keczupowej. Skrzydełka w takiej zalewie są bardzo smaczne.
garnek, miska na jajka, miska na mąkę , patelnia,
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2241
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1344
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 507
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3514
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1153
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2241
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1344
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 507
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3514
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1153
Składniki
Skrzydełka oczyścić, opłukać , włożyć do garnka zalać wodą i gotować około 7 minut. Następnie wyjąć, wystudzić, przyprawić przyprawą do kurczaka, obtoczyć w rozbełtanym jajku i w mące. Włożyć na rozgrzany tłuszcz i usmażyć z każdej strony około 10 minut, przewracając. Zalewa; Wszystkie składniki na zalewę zagotować. Do gorącej zalewy włożyć usmażone skrzydełka i gotować na wolnym ogniu około 60 minut. Po tym czasie zdjąć z ognia i wystudzić . Podajemy jako przystawkę lub przekąskę.
Skrzydełka gotowe do podania.