Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Skrzydełka z grilla w tej wersji są soczyste i lekko pikantne. Ze względu na delikatne mięso, można je przygotować dość szybko oraz sprawnie. Warto jednak cały czas kontrolować skrzydełka na ruszcie, aby ich nie przypalić i nie wysuszyć. Zobacz nasz przepis z aromatyczną marynatą.
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 127
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2431
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 127
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2431
Składniki
Polej skrzydełka marynatą, przykryj folią i wstaw do lodówki na około godzinę.
Grilluj mięso na rozgrzanym ruszcie z obu stron. Dobrze, aby miało temperaturę pokojową. Często odwracaj skrzydełka podczas grillowania, aby się mocno nie spiekły. Łączny czas przygotowywania mięsa to około 15-20 minut.
Przygotuj marynatę do skrzydełek z kurczaka. Wymieszaj olej lub oliwę z oliwek wraz z sosem sojowym, miodem, sokiem z limonki.
Czosnek obierz ze skorupki, rozgnieć i posiekaj drobno albo przeciśnij przez praskę. Dodaj do marynaty.
Świeży tymianek pokrój drobno, dopraw nim marynatę. Posól, popieprz, dodaj też paprykę chili w proszku według uznania.
Kawałek imbiru obierz i zetrzyj drobno. Wkomponuj go w marynatę i wymieszaj dokładnie.
Mięso przełóż do większej miski. Możesz pozbyć się najkrótszych cienkich części, aby się nie spiekły podczas grillowania.