Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto lubi skrzydełka pieczone? to zapraszam na degustację , przygotowałam pyszne skrzydełka pieczone w piekarniku , wcześniej zamarynowane. Tak przygotowane skrzydełka po upieczeniu są chrupiące , kruche ale przede wszystkim smaczne. Polecam na fajną , smaczną przekąskę , ale również na szybki, prosty i tani obiad.
miska, naczynie żaroodporne,
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326183
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12019
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16644
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5379
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326183
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12019
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16644
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5379
Składniki
Składniki marynaty dokładnie wymieszałam. Skrzydełka umyłam, osuszyłam a następnie włożyłam do przygotowanej marynaty, dokładnie wymieszałam i odstawiłam na 2 godzin w chłodne miejsce. Po tym czasie skrzydełka przełożyłam razem z marynatą do naczynia żaroodpornego, włożyłam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piekłam do miękkości mięsa około 40 - 50 minut. Po upieczeniu skrzydełka podałam z cukinią podsmażoną na patelni grillowej.