Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto lubi skrzydełka pieczone? to zapraszam na degustację , przygotowałam pyszne skrzydełka pieczone w piekarniku , wcześniej zamarynowane. Tak przygotowane skrzydełka po upieczeniu są chrupiące , kruche ale przede wszystkim smaczne. Polecam na fajną , smaczną przekąskę , ale również na szybki, prosty i tani obiad.
miska, naczynie żaroodporne,
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13112
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2487
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3628
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4533
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13112
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2487
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3628
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4533
Składniki
Składniki marynaty dokładnie wymieszałam. Skrzydełka umyłam, osuszyłam a następnie włożyłam do przygotowanej marynaty, dokładnie wymieszałam i odstawiłam na 2 godzin w chłodne miejsce. Po tym czasie skrzydełka przełożyłam razem z marynatą do naczynia żaroodpornego, włożyłam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piekłam do miękkości mięsa około 40 - 50 minut. Po upieczeniu skrzydełka podałam z cukinią podsmażoną na patelni grillowej.