Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto lubi skrzydełka pieczone? to zapraszam na degustację , przygotowałam pyszne skrzydełka pieczone w piekarniku , wcześniej zamarynowane. Tak przygotowane skrzydełka po upieczeniu są chrupiące , kruche ale przede wszystkim smaczne. Polecam na fajną , smaczną przekąskę , ale również na szybki, prosty i tani obiad.
miska, naczynie żaroodporne,
Przepis na babkę piaskową przybył do Polski ze wschodu, a za panowania króla...
Odsłon: 208907
Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 468
Przepis na babkę piaskową przybył do Polski ze wschodu, a za panowania króla...
Odsłon: 208907
Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 468
Składniki
Składniki marynaty dokładnie wymieszałam. Skrzydełka umyłam, osuszyłam a następnie włożyłam do przygotowanej marynaty, dokładnie wymieszałam i odstawiłam na 2 godzin w chłodne miejsce. Po tym czasie skrzydełka przełożyłam razem z marynatą do naczynia żaroodpornego, włożyłam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piekłam do miękkości mięsa około 40 - 50 minut. Po upieczeniu skrzydełka podałam z cukinią podsmażoną na patelni grillowej.