Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto lubi skrzydełka pieczone? to zapraszam na degustację , przygotowałam pyszne skrzydełka pieczone w piekarniku , wcześniej zamarynowane. Tak przygotowane skrzydełka po upieczeniu są chrupiące , kruche ale przede wszystkim smaczne. Polecam na fajną , smaczną przekąskę , ale również na szybki, prosty i tani obiad.
miska, naczynie żaroodporne,
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 587
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11166
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3938
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1361
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 587
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11166
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3938
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1361
Składniki
Składniki marynaty dokładnie wymieszałam. Skrzydełka umyłam, osuszyłam a następnie włożyłam do przygotowanej marynaty, dokładnie wymieszałam i odstawiłam na 2 godzin w chłodne miejsce. Po tym czasie skrzydełka przełożyłam razem z marynatą do naczynia żaroodpornego, włożyłam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piekłam do miękkości mięsa około 40 - 50 minut. Po upieczeniu skrzydełka podałam z cukinią podsmażoną na patelni grillowej.