Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto lubi skrzydełka pieczone? to zapraszam na degustację , przygotowałam pyszne skrzydełka pieczone w piekarniku , wcześniej zamarynowane. Tak przygotowane skrzydełka po upieczeniu są chrupiące , kruche ale przede wszystkim smaczne. Polecam na fajną , smaczną przekąskę , ale również na szybki, prosty i tani obiad.
miska, naczynie żaroodporne,
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 702
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1039
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 220
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2756
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 702
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1039
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 220
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2756
Składniki
Składniki marynaty dokładnie wymieszałam. Skrzydełka umyłam, osuszyłam a następnie włożyłam do przygotowanej marynaty, dokładnie wymieszałam i odstawiłam na 2 godzin w chłodne miejsce. Po tym czasie skrzydełka przełożyłam razem z marynatą do naczynia żaroodpornego, włożyłam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piekłam do miękkości mięsa około 40 - 50 minut. Po upieczeniu skrzydełka podałam z cukinią podsmażoną na patelni grillowej.