Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piątkowy smak kuchni mojej babci. Może sałatka trochę inna, bo babcina była pokrojona w kosteczkę i obficie zalana śmietaną... Ale smak pozostał
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15732
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 417
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15732
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 417
Składniki
Śledzie pokrój na 4 - 5 cm kawałki, namocz w mleku lub wodzie na ok. godzinę. Ziemniaki średniej wielkości ugotuj w mundurkach. Śledzie opłucz i osusz, ziemniaki obierz jeszcze ciepłe i pokrój w plastry. Cebulę pokrój w cienkie talarki. Ułóż na talerzu na przemian plaster ziemniaka, kawałek śledzia i plaster cebuli. Śmietanę wymieszaj z jogurtem, polej nie za mocno sałatkę, posyp posiekanym szczypiorkiem.