Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledź po węgiersku

Śledź po węgiersku

Autor:

Przepisów i artykułów: 2157 Ocena: 47998

Dodano:

Odsłon: 43792

:) Delikatne w smaku.

Składniki

  • 1 kg śledzi (matiasów)
  • 250 g cebuli
  • 100 ml oleju
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka cukru
  • 2 łyżki octu
  • 5 ziarenek ziela angielskiego
  • 2 szklanki wody
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Śledzie wymoczyć ,wyporcjować ( na 3 cm paski) ,sporządzić marynatę. Zagotować wodę z octem ,cukrem i zielem angielskim ,ostudzić. Cebulę pokroić w plastry ,dodać do zalewy ,zagotować ,ponownie ostudzić. Dodać koncentrat ,olej ,paprykę ,ponownie zagotować i ostudzić. Zalać śledzie i wstawić do lodówki min na 48 godzin.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń