Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie solone z beczki zrobione w zalewie zrobionej z octu i oleju z cebulą.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 925
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2143
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4158
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 925
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2143
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4158
Składniki
Zalewa: Pokrojoną jedną cebulę w plastry, ziele angielskie, liść laurowy i sól zalewamy 2 szklankami wody i zagotowujemy. Studzimy i dolewamy pół szklanki octu 10%, mieszamy.
Wykonanie: Obrane śledzie bez skóry, wymoczone, kroimy na 3 części lub dwie, w zależności od wielkości śledzi, wkładamy do miski, dodajemy drugą, pokrojoną cebulę w plastry, przyprawiamy pieprzem ziołowym i kolorowym, zalewamy szklanką oleju, mieszamy i odstawiamy na 2 godziny. Układamy w słoju 2 litrowym, zalewamy przygotowaną zalewą. Zakręcamy słój i odstawiamy na 2 dni w pokojowej temperaturze. Po dwóch dniach wstawiamy słój do lodówki, minimum na dobę i po tym czasie gotowe są do konsumpcji. Smacznego !!!