Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledź w sosie musztardowym

Śledź w sosie musztardowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 2378 Ocena: 15342

Dodano:

Odsłon: 517

Śledzik na stół wigilijny.

Składniki

  • Filet śledziowy 8 szt.
  • Żółtka jaja 2 szt.
  • Musztarda 1 łyżka
  • Ocet winny 2 łyżki
  • Olej 5 łyżek
  • Ogórek konserwowy 2 szt.
  • Cebula 5 szt.
  • Sól i pieprz cayenne do smaku
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Żółtka utrzeć z musztardą, solą i pieprz do smaku. Dodać ocet, olej cały czas miksując. Ogórki, cebulę obrać i drobno pokroić. Połączyć z ubitą masą, dodając szczyptę pieprzu cayenne. Śledzie pokroić na kawałki, ułożyć w salaterce, polać sosem musztardowym i podawać na stół wigilijny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń