Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten apetycznie podany śledź z burakami to punkt obowiązkowy kiedy najdzie mnie ochota na śledzia:). Nietypowe podanie wzbudza ciekawość gości. Dla mnie to zdecydowany numer jeden jeśli chodzi o śledzika:)
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2390
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5070
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 151
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2390
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5070
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 151
Składniki
Śledzie (odsączone z oleju, umyte i wysuszone), obrane jabłko i ogórka konserwowego kroimy w drobną kostkę. Dodajemy majonez, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy.
Buraki gotujemy, obieramy, ścieramy na dużych oczkach tarki. Dodajemy sok z cytryny, sól i pieprz. Mieszamy.
Na półmisku układamy kolejno paski warstwy białej i czerwonej. Warstwę białą posypujemy posiekanym szczypiorkiem.