Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis Trine Hahnemann , jednej z guru skandynawskiego "home cooking".
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1322
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38535
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1296
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1322
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38535
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1296
Składniki
Śledzie zalałem zimną wodą, odstawiłem na 6 godzin. Zagotowałem składniki zalewy w rondlu, zmniejszyłem ogień, gotowałem przez 30 minut ( zalewa powinna lekko bulgotać ). Zdjąłem z ognia, ostudziłem. Odsączyłem filety, pokroiłem je na 3-centymetrowe kawałki. Włożyłem do wysterylizowanych słoików ( można do jednego dużego ), przekładałem cebulą, marchwią i koperkiem, zalałem chłodną zalewą. Zakręciłem dobrze słoiki, odstawiłem do lodówki na tydzień.