Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis Trine Hahnemann , jednej z guru skandynawskiego "home cooking".
Masz ochotę na coś sycącego, aromatycznego i błyskawicznego w przygotowaniu?...
Odsłon: 10050
Idealne połączenie słodkiego i kwaśnego. Słodkie babeczki i kwaśny dżem z cza...
Odsłon: 156
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5150
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1756
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1205055
Masz ochotę na coś sycącego, aromatycznego i błyskawicznego w przygotowaniu?...
Odsłon: 10050
Idealne połączenie słodkiego i kwaśnego. Słodkie babeczki i kwaśny dżem z cza...
Odsłon: 156
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5150
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1756
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1205055
Składniki
Śledzie zalałem zimną wodą, odstawiłem na 6 godzin. Zagotowałem składniki zalewy w rondlu, zmniejszyłem ogień, gotowałem przez 30 minut ( zalewa powinna lekko bulgotać ). Zdjąłem z ognia, ostudziłem. Odsączyłem filety, pokroiłem je na 3-centymetrowe kawałki. Włożyłem do wysterylizowanych słoików ( można do jednego dużego ), przekładałem cebulą, marchwią i koperkiem, zalałem chłodną zalewą. Zakręciłem dobrze słoiki, odstawiłem do lodówki na tydzień.