Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie marynowane, to potrawa, której nie może zabraknąć na wigilijnym stole. Przygotowuje się je bardzo szybko i prosto.
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 169
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 509
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 169
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 509
Składniki
Śledzie dokładnie myjemy i przekładamy do dużej miski.
Do garnuszka wlewamy wodę i ocet dodajemy przyprawy, sól, pieprz i gotujemy 10 minut. Odstawiamy marynatę do wystygnięcia.
Cebulę kroimy w średniej grubości krążki i dodajemy do śledzi. Zalewamy śledzie zimną marynatą, przykrywamy i odstawiamy do lodówki na 3 dni.