Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie marynowane, to potrawa, której nie może zabraknąć na wigilijnym stole. Przygotowuje się je bardzo szybko i prosto.
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 21
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 235
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 21
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 235
Składniki
Śledzie dokładnie myjemy i przekładamy do dużej miski.
Do garnuszka wlewamy wodę i ocet dodajemy przyprawy, sól, pieprz i gotujemy 10 minut. Odstawiamy marynatę do wystygnięcia.
Cebulę kroimy w średniej grubości krążki i dodajemy do śledzi. Zalewamy śledzie zimną marynatą, przykrywamy i odstawiamy do lodówki na 3 dni.