Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledzie marynowane

Śledzie marynowane

Autor:

Przepisów i artykułów: 52 Ocena: 2366

Dodano:

Odsłon: 13021

Śledzie marynowane, to potrawa, której nie może zabraknąć na wigilijnym stole. Przygotowuje się je bardzo szybko i prosto.

Składniki

  • 1 kg płatów śledziowych
  • 3 szklanki wody
  • 1 szklanka octu spirytusowego
  • 4 cebule
  • 1 łyżka soli
  • 3 łyżeczki cukru
  • kilka liści laurowych
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • garść ziaren gorczycy
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Śledzie dokładnie myjemy i przekładamy do dużej miski.

  2. Do garnuszka wlewamy wodę i ocet dodajemy przyprawy, sól, pieprz i gotujemy 10 minut. Odstawiamy marynatę do wystygnięcia.

  3. Cebulę kroimy w średniej grubości krążki i dodajemy do śledzi.
    Zalewamy śledzie zimną marynatą, przykrywamy i odstawiamy do lodówki na 3 dni.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń