Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
śledzie idealne na święta Bożego Narodzenia oraz na dni postne
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 2690
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 421
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2233
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 2690
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 421
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2233
Składniki
1. Cebulę pokrojoną w kostkę przesmażamy na oleju z zielem angielskim i liśćmi laurowymi 2. Pokrojone ogórki w drobną kostkę dodajemy do cebuli, mieszamy i chwilę przesmażamy. Dodajemy koncentrat pomidorowy, a po chwili miód. Całość dokładnie mieszamy. 3. Dolewamy wodę , doprawiamy pieprzem. Sos redukujemy, gotując go na wolnym ogniu. 4. Czekamy aż sos zgęstnieje 5. Śledzie kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do miski i mieszamy z sosem. Odstawiamy, by smaki się przegryzły. 6. Do dekoracji dodajemy koperek 7. Smacznego