Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
śledzie idealne na święta Bożego Narodzenia oraz na dni postne
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 93
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1206
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 201
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 93
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1206
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 201
Składniki
1. Cebulę pokrojoną w kostkę przesmażamy na oleju z zielem angielskim i liśćmi laurowymi 2. Pokrojone ogórki w drobną kostkę dodajemy do cebuli, mieszamy i chwilę przesmażamy. Dodajemy koncentrat pomidorowy, a po chwili miód. Całość dokładnie mieszamy. 3. Dolewamy wodę , doprawiamy pieprzem. Sos redukujemy, gotując go na wolnym ogniu. 4. Czekamy aż sos zgęstnieje 5. Śledzie kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do miski i mieszamy z sosem. Odstawiamy, by smaki się przegryzły. 6. Do dekoracji dodajemy koperek 7. Smacznego