Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie po skandynawsku to pomysł na szybką i niezwykle prostą przekąskę, którą można zaserwować na co dzień oraz podczas imprez i świąt. Sposób przygotowania śledzi skandynawskich niewiele różni się od tradycyjnych śledzi w occie. Główna różnica tkwi w przyprawach. Z pewnością przypadną do gustu wszystkim wielbicielom korzennych smaków.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 138
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1837
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14530
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19594
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 138
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1837
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14530
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19594
Składniki
Płaty śledziowe przełóż do miski, zalej mlekiem i odstaw na minimum 4 godziny w chłodne miejsce.
Do garnka wlej wodę, ocet jabłkowy i wsyp cukier. Składniki zagotuj. Zalewę odstaw do wystudzenia.
Filety śledziowe wyjmij z mleka, opłucz i osusz ręcznikiem papierowym. Pokrój na wąskie paseczki.
Cebulę pokrój w piórka. Koperek posiekaj. Dodaj przyprawy. Składniki wymieszaj.
W dużym słoiku układaj na przemian cebulę z koperkiem i przyprawami oraz śledzie. Postępuj tak do momentu wykorzystania wszystkich składników. Pierwsza i ostatnia warstwa powinna składać się z cebuli, koperku i przypraw. Do słoika wlej zalewę.
Słoik ze śledziami po skandynawsku zakręć, wstaw do lodówki na minimum 3-4 dni, żeby smaki się przegryzły.