Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie po skandynawsku to pomysł na szybką i niezwykle prostą przekąskę, którą można zaserwować na co dzień oraz podczas imprez i świąt. Sposób przygotowania śledzi skandynawskich niewiele różni się od tradycyjnych śledzi w occie. Główna różnica tkwi w przyprawach. Z pewnością przypadną do gustu wszystkim wielbicielom korzennych smaków.
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 670
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 40
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 66
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 75
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 670
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 40
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 66
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 75
Składniki
Płaty śledziowe przełóż do miski, zalej mlekiem i odstaw na minimum 4 godziny w chłodne miejsce.
Do garnka wlej wodę, ocet jabłkowy i wsyp cukier. Składniki zagotuj. Zalewę odstaw do wystudzenia.
Filety śledziowe wyjmij z mleka, opłucz i osusz ręcznikiem papierowym. Pokrój na wąskie paseczki.
Cebulę pokrój w piórka. Koperek posiekaj. Dodaj przyprawy. Składniki wymieszaj.
W dużym słoiku układaj na przemian cebulę z koperkiem i przyprawami oraz śledzie. Postępuj tak do momentu wykorzystania wszystkich składników. Pierwsza i ostatnia warstwa powinna składać się z cebuli, koperku i przypraw. Do słoika wlej zalewę.
Słoik ze śledziami po skandynawsku zakręć, wstaw do lodówki na minimum 3-4 dni, żeby smaki się przegryzły.