Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie są nieodłącznym elementem Świąt. W każdym regionie Polski występują pod różnymi postaciami. Ja je uwielbiam w każdej wersji. Dziś proppnuje śledzie na ostro, polecam
duża miska, sitko, salaterka
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 157
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 147
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2793
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3629
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 543
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 157
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 147
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2793
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3629
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 543
Składniki
Filety zalać mlekiem, zostawić na 3 godziny, po czym odsączyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, drobno posiekać.
Obraną cebulę pokroić w drobną kostkę, przelać na sitku wrzątkiem, odstawić do wystudzenia. Papryczki ostre oczyścić z nasion i drobno posiekać.
Śledzie, cebulę i jedną papryczkę połączyć. Olej wymieszany z koncentratem pomidorowym, musztardą i pieprzem, wymieszać dokładnie ze śledziową masą, dodając koperek.
Przygotowany tatar odstawić do lodówki na ok. 3 godz. Przed podaniem ułożyć w salaterce i posypać resztą ostrej czerwonej papryczki oraz posiekanym drobno jajkiem.