Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie są nieodłącznym elementem Świąt. W każdym regionie Polski występują pod różnymi postaciami. Ja je uwielbiam w każdej wersji. Dziś proppnuje śledzie na ostro, polecam
duża miska, sitko, salaterka
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420307
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1712
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119782
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420307
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1712
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119782
Składniki
Filety zalać mlekiem, zostawić na 3 godziny, po czym odsączyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, drobno posiekać.
Obraną cebulę pokroić w drobną kostkę, przelać na sitku wrzątkiem, odstawić do wystudzenia. Papryczki ostre oczyścić z nasion i drobno posiekać.
Śledzie, cebulę i jedną papryczkę połączyć. Olej wymieszany z koncentratem pomidorowym, musztardą i pieprzem, wymieszać dokładnie ze śledziową masą, dodając koperek.
Przygotowany tatar odstawić do lodówki na ok. 3 godz. Przed podaniem ułożyć w salaterce i posypać resztą ostrej czerwonej papryczki oraz posiekanym drobno jajkiem.