Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Okres przedświąteczny sprawia,że sięgamy do dań, które doskonale smakują na Wigilijnym stole. Śledzie przerabiamy na wiele sposobów. Dzisiaj proponuję takie, bez których nie ma świat w moim domu. Doskonałe w smaku. Polecam.
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w oleju rydzowym, idealni...
Odsłon: 20165
Dzisiejsze krokiety przygotowałam na imprezę urodzinową do barszczyku czerwon...
Odsłon: 414
Gwarantuję, że jak raz zrobicie ten deser np. w dzisiejsze niedzielne popołud...
Odsłon: 713
Najpopularniejsze danie z mięsa mielonego to kotlety smażone. Jednak co zrobi...
Odsłon: 2847
Przepis na pyszną i aromatyczną frittatę z salami, pomidorami, papryką, czerw...
Odsłon: 54
Szybka i prosta babka marmurkowa , z tego przepisu babka zawsze się udaje i p...
Odsłon: 5518
Dzisiejsze krokiety przygotowałam na imprezę urodzinową do barszczyku czerwon...
Odsłon: 414
Gwarantuję, że jak raz zrobicie ten deser np. w dzisiejsze niedzielne popołud...
Odsłon: 713
Najpopularniejsze danie z mięsa mielonego to kotlety smażone. Jednak co zrobi...
Odsłon: 2847
Przepis na pyszną i aromatyczną frittatę z salami, pomidorami, papryką, czerw...
Odsłon: 54
Szybka i prosta babka marmurkowa , z tego przepisu babka zawsze się udaje i p...
Odsłon: 5518
Składniki
Śledzie moczymy w wodzie lub w mleku, tak by pozbyć się słonego smaku. Obieramy cebule i kroimy w piórka. na patelni rozgrzewamy olej , dodajemy cebule i przykrywamy do duszenia. Cebula powinna być miękka, ale nie przypieczona. Do tak przyrządzonej cebuli dodajemy rodzynki i na chwilę zostawiamy, by zmiękły
Następny etap to koncentrat pomidorowy i musztarda, które dodajemy do cebuli , mieszamy. Możemy dodać odrobinę cukru jeśli będą zbyt kwaśne.
Ostudzamy podstawę do naszych śledzi. Następnie w szklance rozrabiamy olej rzepakowy i ocet. Wlewamy na dno słoika. Będziemy warstwami układać śledzie i cebulkę.Pierwsza warstwa cebulka, następnie pokrojone na kawałki śledzie. Znowu cebulka i tak na zmianę. Taka porcja wystarcza na słoik 1,25 litra, Można zrobić w dwóch mniejszych.
Śledzie i oczywiście warstwa je przykrywająca smakują najlepiej po dwóch trzech dniach. Takie danie możemy spokojnie zrobić na kilka dni przed świętami. Oby tylko wytrzymały do świąt. Polecam również: Śledzie z pysznie przyrządzoną cebulką: http://wkuchennymoknieewy.blogspot.com/2014/11/sledzie-w-doskonale-przyrzadzonej.html
Przepisy Przekąski
Przekąski
Różowe jajka
Przekąski
Serowa przekąska z pikantną nutą
Przekąski
Warkocz francuski z kurczakiem, boczniakami i szpinakiem Ewy Wachowicz
Przekąski
Przystawka na Wielkanoc
Różowe jajka
Wielkanoc kojarzy się z jajkami i kolorami. Nie ma lepszego pomysłu, niż połą...
Odsłon: 1584
Serowa przekąska z pikantną nutą
Sery są niezbędne wśród zimnych przekąsek. Szczególnie polecane są ostre-twar...
Odsłon: 28