Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla smakoszy śledzi pod każdą postacią pomysł w sam raz, przygotowując je nie spodziewałam się, że znikną tak szybko. Bardzo fajny pomysł na Wigilię, Boże Narodzenie, Sylwestra czy każdą inną okazję. Świetna zakąska! :)
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 146
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 146
Składniki
Matiasy namoczyłam w zimnej wodzie na całą noc, kilkakrotnie ją podmieniając. Na drugi dzień płaty odsączyłam i pokroiłam w 2 centymetrowe paseczki. Jeśli ktoś chce można pokroić na szersze kawałki
Cebulę pokroiłam w piórka i sparzyłam we wrzątku przez ok. 30 sekund. Olej wymieszałam z octem, dodałam posiekany koper, ziele angielskie, majeranek, cebulę i posiekany w plasterki czosnek oraz odrobinę soli. Tak przygotowaną marynatą zalałam śledzie. Przykryłam i wstawiłam do lodówki na całą noc. Na drugi dzień śledzie były gotowe do zjedzenia.