Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie Proboszcza to ciekawa wariacja na temat tradycyjnej przekąski goszczącej na polskich stołach. Do ich przygotowania oprócz filetów śledziowych będziemy potrzebowali marynowanych grzybków (mogą to być leśne grzyby lub pieczarki). Do tego obowiązkowo świeża cebula i odrobina natki pietruszki bądź koperku. Śledzie w tym wydaniu świetnie sprawdzą się zarówno na co dzień, jak i podczas świąt i większych uroczystości rodzinnych.
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2619
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 106199
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2054
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5934
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2619
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 106199
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2054
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5934
Składniki
Filety śledziowe przełóż do miski i zalej zimną wodą. Odstaw je na około godzinę. Po tym czasie przepłucz filety zimną wodą i pokrój na cienkie paski.
Grzybki marynowane pokrój w paski lub kostkę. Cebulę obierz z brązowych łupin i pokrój w piórka. Koperek drobno posiekaj.
W dużej misce wymieszaj olej z octem. Dodaj śledzie, grzybki, cebulę i koperek. Składniki wymieszaj.
Śledzie proboszcza przełóż do słoiczka, zamknij i wstaw do lodówki na całą noc. Na drugi dzień, kiedy smaki się przegryzą, przekąska będzie gotowa do jedzenia.