Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie smażone w zalewie octowej to wspaniała przystawka, która nie pozostawi nikogo obojętnym. Nie musisz ściśle trzymać się ilości składników marynaty, ponieważ każdy preferuje inny smak. Możesz jedynie przestrzegać zasady, że zalewa powinna zawierać 1/3 porcji octu i 2/3 wody. Ilość cukru zależy od twoich upodobań. Uważaj też z solą, aby śledzie nie wyszły za słone.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 240
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1321
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4141
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1101
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 240
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1321
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4141
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1101
Składniki
Wsyp mąkę na talerz i delikatnie obtocz każdy płat śledziowy z obydwu stron. Na gorącym oleju smaż filety na złoty kolor (po kilka minut z każdej strony). Usmażone śledzie przełóż na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Obierz cebulę i pokrój w półplasterki. Do garnka wlej wodę, ocet, dodaj cebulę i przyprawy, po czym zagotuj i odstaw.
Do czystych słoików wkładaj usmażone śledzie i zalej je przestudzoną marynatą wraz z cebulą i przyprawami. Zakręć słoik i wstaw do lodówki. Śledzie możesz też ułożyć w szklanym naczyniu z hermetycznym zamknięciem, zaląc zalewą i szczelnie zamknąć pokrywę. Pozwól śledziom marynować się przez całą noc, a drugiego dnia podawaj.